Butikken
Toppen
Følg med

Kursus i sprang.

Kursus i sprang.

”Jeg startede selv med at sprange i 2016. Det var sjovt og lærerigt og udfordrede min kunden som håndarbejdskyndig, det vil jeg gerne dele med andre. Med sprang er det kun fantasien der sætter grænser.”
Siger Kathe.

Sprang er en gammel væveteknik, hvor trenden sættes op, så den får et sæt tråde for og et sæt bag.

I et sirligt mønster skifter disse to sæt så plads snor for snor. For at det ikke går op igen, placeres en pind i åbningen mellem de to sæt tråde.

Når midten er nået sikres trådene ved enten at hækle rækken hen eller på simpel vis trække en snor gennem mellemrummet.

Denne teknik genererer et meget lille spild – stort set ingen spild og er derfor et fremragende projekt til begrænset mængder garn.

 

Sprang har eksisteret i tusindvis af år og der er fundet nogle meget smukke hårnet fra jernalder og bronzealder her hjemme. Egypterne var også eminente til at sprange.

Også senere oppe i tiden har sprang været brugt. Bla har General Braddock givet sit sash (et dekorativt tørklæde de havde om livet) til George Washington i 1755 på sit dødsleje. Lignende tørklæder findes rundt omkring i verden.

Også handsker og tasker kan laves i sprang. Resultatet kan være super rummeligt eller smukke farveskifte eller bare et spændende stykke stof.

Tilmelding Ved at trykke HER

 

No ACF gallery field data found
phone-handsetcrossmenu